domingo, 18 de octubre de 2009

2. Debat

Hola a tothom,

l’elevada participació en aquest debat penso que ha potenciat la meva capacitat reflexiva en tant que la diversitat de punts de vista sobre un mateix cas ha possibilitat una adopció crítica, contrastada i argumentada, esdevenint-se rica i extensa, quelcom que també ha tingut una creu, donat que aquesta mateixa alta participació també ha fet que hagi sigut molt costós seguir els fils argumentals i que, en ocasions, s’hagin repetit argumentacions.
Tot i així, penso que aquestes pràctiques dialògiques han promogut la nostra reflexivitat primerament de manera col·lectiva, i en segona instància, desenvolupada en la subjectivitat de cadascú de nosaltres en forma de diàleg intern.
Un fet que també he trobat molt interessant ha sigut la manera en com construïm els nostres coneixements depenent de la carrera que estiguem cursant o l’àmbit de treball en que el estiguem. En aquest sentit, he trobat diferències significatives i igualment enriquidores en les aportacions de companys que estan cursant psicopedagogia i els que estem cursant psicologia, així com el fet que molts dels companys estiguin treballant en un context escolar i hagin aportat la seva pròpia experiència diària en aquest àmbit.

El cas plantejat ha sigut molt interessant quelcom que hem pogut veure, tal i com he comentat, en la gran diversitat de punts de vista exposats. El fet que hagi estat un cas molt pràctic i controvertit ens ha fet treballar molts conceptes no només del que estem estudiant en aquesta assignatura concretament sinó dels que portem treballant al llarg del nostre procés d’ensenyament-aprenentatge, independentment de la carrera que estiguem cursant. Tanmateix, els continguts concrets d’aquesta assignatura ens estan fent reflexionar sobre la importància de la interculturalitat com a eix vertebrador de l'educació i del diàleg.

Per acabar, tenint en compte que el principal objectiu de la interculturalitat és la comunicació, la comprensió dels altres, sense imposar-los els nostres valors ni identificar-nos necessàriament amb els d’ell, penso que aquest debat ha sigut en gran exemple d’interculturalitat.


Salutacions.


No hay comentarios:

Publicar un comentario